Žilinské trolejbusy budú tento rok premávať v prázdninovom režime o niečo skôr, autobusov sa zmena netýka


Foto: Žilinské trolejbusy budú tento rok premávať v prázdninovom režime o niečo skôr, autobusov sa zmena netýka Foto: Facebook/Dopravný podnik mesta Žiliny

Žilinské trolejbusy prejdú v tomto roku na prázdninový režim o niečo skôr. O špeciálnom režime cestujúcich informoval Dopravný podnik mesta Žiliny príspevkom na sociálnej sieti a rovnako aj na svojej webstránke. Autobusových liniek sa avizované zmeny nedotknú.

Trolejbusy žilinského dopravcu premávajú v takzvanom prázdninovom režime každý rok počas letných, jesenných a vianočných prázdnin. V týchto obdobiach totiž deti a mládež nepotrebujú cestovať do a zo vzdelávacích zariadení, čím sa zmenší nápor cestujúcich na trolejbusové linky.

Letný prázdninový režim spravidla začína 1. júla a končí začiatkom septembra. Tentokrát však Dopravný podnik mesta Žiliny prejde na mimoriadny prázdninový režim už v pondelok 13. júna. Cestujúci tak budú musieť na trolejbusy čakať o niečo dlhšie.


„Oznamujeme cestujúcim, že od 13. 6. 2022 bude na trolejbusových linkách počas pracovných dní zavedený prázdninový režim z mimoriadnych personálnych dôvodov,“ uviedol Dopravný podnik mesta Žiliny.

Odchody trolejbusových liniek sa budú riadiť prostredným zeleným stĺpcom cestovných poriadkov umiestnených na zastávkach. Údaje na webe a v aplikáciách bude dopravný podnik aktualizovať v priebehu nasledujúceho týždňa.

„Autobusové linky budú premávať naďalej podľa cestovného poriadku platného pre režim školského roku. Za obmedzenie s tým vzniknuté sa cestujúcim ospravedlňujeme a ďakujeme za pochopenie,“ dodal žilinský dopravca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu