Polícia začala trestné stíhanie pre nehodu vlakov pri Vrútkach, škoda je vyčíslená na 2 milióny eur


Foto: Polícia začala trestné stíhanie pre nehodu vlakov pri Vrútkach, škoda je vyčíslená na 2 milióny eur Foto: Polícia Slovenskej republiky

V súvislosti so železničnou nehodou, ku ktorej došlo v piatok 3. júna 2022 v čase okolo 18.35 hod. v medzistaničnom úseku Žilina – Vrútky, začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. 

Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na sumu 2 000 000 eur. Presné príčiny ako aj okolnosti železničnej nehody sú predmetnom prebiehajúceho vyšetrovania.

Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke manipulačného rušňa so stojacím osobným vlakom.  


„Ihneď boli na miesto železničnej nehody vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Po železničnej nehode bolo na mieste ošetrených spolu 74 osôb, z toho 34 osôb bolo transportovaných do okolitých nemocníc, 59 osôb bolo ľahko zranených, 11 osôb stredne ťažko zranených a 4 osoby zranené ťažko.

Z dôvodu zasahovania všetkých záchranných zložiek a zabezpečenia ich voľného prístupu na miesto nešťastia pri železničnej nehode bola cesta I/18 v oboch smeroch (Žilina – Martin a Martin Žilina)  na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu