AKTUALIZÁCIA: Prípad napadnutej ženy medvedicou na Liptove je hoax, informáciu potvrdilo aj ministerstvo


Foto: AKTUALIZÁCIA: Prípad napadnutej ženy medvedicou na Liptove je hoax, informáciu potvrdilo aj ministerstvo

Príspevok, ktorý bol uverejnený dnes (2. 6.) na sociálnych sieťach, hovoril o tom, že ženu v okolí obce Liptovské Kľačany napadla medvedica.


Po tom, ako informáciu zverejnila aj naša redakcia, situáciu preverilo ministerstvo životného prostredia s tým, že ide o hoax.  

„Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR operatívne preveruje strety medveďa s človekom. Prinášame overené informácie:


  • v lokalite Liptovských Kľačian nešlo o útok medveďa,
  • osoba nepotvrdila, že došlo k zraneniam ramena a pleca v dôsledku napadnutia medveďom,
  • stretu nedošlo v intraviláne obce Liptovské Kľačany, ale na poľnej ceste 10 km od dediny v lese,“ uverenilo ministerstvo v príspevku.

Ďalej v príspevku informujú, že žena sa presúvala na bicykli so psom. „Na krátku vzdialenosť uvidela medveďa. Zachovala však duchaprítomnosť: ihneď zosadla z bicykla a potichu si ľahla na zem. Ležiaca osoba nepredstavovala pre medveďa nebezpečenstvo a odišiel,“ dodáva ministerstvo.

Zásahový tím preto vykoná kontrolu prípadu a jeho rekonštrukciu. Ministerstvo životného prostredia v žiadnom prípade nechce zľahčovať situáciu prípadných kolízií s medveďom, no uvítame, ak zverejnené informácie budú pravdivé. Bezpečnosť ľudí je na prvom mieste, preto by sa z nej nemala stávať politická téma,“ tvrdí ministerstvo na záver.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu