Bikesharing v Žiline sa rozšíril o osem nových virtuálnych staníc, dostupných je spolu už 145 bicyklov


Foto: Bikesharing v Žiline sa rozšíril o osem nových virtuálnych staníc, dostupných je spolu už 145 bicyklov Foto: Mesto Žilina

V rámci projektu BikeKIA môžu Žilinčania od stredy 1. júna využívať osem nových virtuálnych staníc zdieľaných bicyklov. Nachádzajú sa na Košickej ulici pri hypermarkete Tesco, Námestí mladosti na Hájiku, Borovej ulici pri kostole, Rudinách II, Oravskej ulici pri LA SKALA, Na Veľký Diel pri fakulte FRI, Ulici svätých Cyrila a Metoda a Tulskej ulici pri pohostinstve Pačino.

„Nové stanice nepozostávajú z pevných stojanov, ale sú viditeľné najmä v aplikácii na mapovom podklade. Na mieste virtuálnej stanice je umiestnený len označník tak, ako ho poznáme zo súčasných staníc a tiež bude na zemi vyznačené logo BikeKIA,” informuje hovorca mesta Vladimír Miškovčík. 

Vypožičiavanie či parkovanie zdieľaných bicyklov bude naďalej prebiehať rovnakým spôsobom, uživatelia bicykel jednoducho odstavia čo najbližšie k označníku.

Rozšírenie tejto služby stálo samosprávu 36-tisíc eur. V rámci tejto sumy sa žilinská radnica rozhodla investovať aj do 22 nových bicyklov. Nadšenci bicyklovania si tak tento rok môžu vypožičať až 145 bicyklov, ktoré nájdu na 21 staniciach a oddnes aj na ôsmich virtuálnych staniciach. Pri dodržaní 30-minútového intervalu výpožičky a miesta vrátenia bicykla zostáva služba bikesharingu aj naďalej bezplatná. 

Projekt zdieľaných bicyklov sa v Žiline teší obrovskej popularite. Minulú sezónu zaznamenal 148 992 prenájmov bicyklov. Medzi najvyťaženejšie stanice patrí dlhodobo Námestie A. Hlinku a COOP Polomská na sídlisku Vlčince.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu