Desiatky novovysadených stromčekov na žilinskom sídlisku Vlčince odstránili, dôvodom je zmena plánu výsadby


Foto: Desiatky novovysadených stromčekov na žilinskom sídlisku Vlčince odstránili, dôvodom je zmena plánu výsadby

Obyvatelia žilinského sídliska Vlčince si všimli, že na ulici T. Vansovej zmizlo niekoľko desiatok stromčekov, ktoré tam boli nedávno vysadené. S prekvapením preto začali zisťovať, či neboli odcudzené. Nedávno totiž došlo na území mesta k viacerým krádežiam záhradných drevín a stromčekov.

S požiadavkou o vysvetlenie situácie sme sa obrátili na poslancov za volebný obvod Vlčince a zároveň sme oslovili aj hovorcu mesta Žilina. Ten nám potvrdil, že za aktivitou stojí samospráva a nie neznámi vandali či zlodeji.


„Ide o živý plot, dali sme ho odstrániť. Plánovali sme tam totižto s pani Martinkovou nejakú formu venčoviska, ale na odbore životného prostredia nás zle pochopili a dali tie stromčeky moc blízko ku kraju. Tým pádom tam vznikol len taký úzky priestor, chodník a stratilo to zmysel, na ktorý to bolo plánované. Bolo nám prisľúbené, že sa stromčeky presadia ďalej od kraja a vznikne priestor na venčenie psov,“ ozrejmil situáciu poslanec Ondrej Šoška.

Hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík doplnil, na ktoré miesta budú stromčeky presunuté aj s vizualizáciou. Tá ráta s novou výsadbou.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu