Atletickému oddielu Žilina sa cez víkend darilo. Na konte majú splnený limit na majstrovstvá Európy a niekoľko medailí


Foto: Atletickému oddielu Žilina sa cez víkend darilo. Na konte majú splnený limit na majstrovstvá Európy a niekoľko medailí Foto: Atletický oddiel Žilina

V nedeľu 29. mája sa v Nitre konali Majstrovstvá kraja dorastu a staršieho žiactva, odkiaľ si Atletický oddiel Žilina odniesol zbierku medailí a ďalší limit na majstrovstvá Európy do 18 rokov. 

Najväčší úspech dosiahol Michal Bačík v skoku do diaľky, v ktorom od halovej sezóny atakuje 7 metrovou hranicu, čo mu v Nitre vyšlo až dvakrát.

Michal začal súťaž pokusom dlhým 676 cm, no už na druhý pokus prekonal hranicu 7 metrov, čo znamenalo nielen osobný rekord, ale aj splnený limit na majstrovstvá Európy do 18 rokov.

Michal hneď v treťom pokuse pridal ešte 5 cm a s výkonom 709 cm (povolený vietor +0,3) a vyhral celú súťaž. Tiež získal zlatú medailu v behu na 200 metrov. 

V kategórii dorastu sa v disciplíne trojskok prvýkrát na štart postavil Richard Michlík. Na posledný šiesty pokus skočil 11,36 metrov, za čo získal striebornú medailu. 

Starší žiak Tomáš Briš si v rozbehu na 60 metrov s druhým najlepším časom suverénne vybojoval účasť vo finále, kde získal striebornú medailu.


V skoku do diaľky Tomáš hneď prvým pokusom atakoval 5 metrovú hranicu s výkonom 499 cm. Jeho nový osobný rekord, bol nakoniec jeho najdlhší v súťaži, za ktorý získal tretie miesto.  Poslednou disciplínou bol beh na 150m, za ktorý získal tiež bronzovú medailu. 

Matúš Vrábel získal svoj osobný rekord na 150 aj 300 netrov, kde skončil na peknom šiestom mieste. Michal Kocifaj opäť posunul osobný rekord v behu na 800 m a skončil na siedmom mieste.

Staršia žiačka Emma Hudecová skončila v behu na 150 metrov na štvrtom mieste. Sima Zábojníková, Vanesa Škorová a Lianka Zubčeková získali osobné rekordy v behu na 150m , Vanesa aj na 60 metrov, Sima v behu na 300 metrov obsadila pekné piate miesto. 

Všetky štyri dievčatá sa potom postavili na štart štafety 4x300 metrov, kde získali 4. miesto.                  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu