Novým trénerom MŠK Žilina je Čech Jaroslav Hynek


Foto: Novým trénerom MŠK Žilina je Čech Jaroslav Hynek Foto: www.mskzilina.sk

V apríli tohto roka skončil po nevydarenom zápase proti Seredi na pozícii trénera MŠK Žilina Peter Černák. Do konca sezóny ho nahradil vtedajší asistent Ivan Belák, už vtedy však športový manažér Šošonov Karol Belaník avízoval, že nový tréner žltozelených bude známy na začiatku ďalšej sezóny.


Kto bude v poradí 76. trénerom MŠK Žilina bola pre verejnosť v Žiline i na Slovensku veľká neznáma. Dlhoočakávané meno oznámili verejnosti 31. mája. Po takmer jedenástich rokoch bude stáť na lavičke MŠK Žilina opäť český tréner, 46-ročný Jaroslav Hynek.

„Splnil sa mi sen v tom zmysle, že ma vôbec taký klub osloví a chce poznať moju prácu, moje kvality. Verím, že chalani prídu na úvodný zraz naladení na silnú pracovitosť a nasávanie nových vecí. Teším sa na túto žilinskú etapu, ktorá bude pre mňa a mojich kolegov výzvou,” hovorí nová trénerská posila Šošonov.


Jaroslav Hynek si prešiel mládežou Sigmy Olomouc, Baníku Ostrava i Dukly Praha, kde dokonca dve sezóny trénoval “A”-tím tradičnej českej značky v najvyššej súťaži. V rozhovore pre MŠK Žilina dokonca sám tvrdí, že nemá veľmi bohatý životopis.

„Vždy som sa ale snažil pre daný klub odovzdať maximum, aby sa prejavila moja práca a práca ostatných trénerov v dlhodobejšom horizonte,” uvádza Hynek. 

Podľa slov športového manažéra Šošonov Karola Belaníka očakávajú od neho prísun nového pohľadu na hráčov, na hráčsku typológiu či herné princípy. „S tým, samozrejme, túžime aj po lepších výsledkoch. Jar totiž nedopadla úspešne,” dodáva Belaník. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu