Niektoré vlakové spoje medzi Žilinou, Lietavskou Lúčkou a Rajcom budú 1. až 3. júna nahradené autobusmi


Foto: Niektoré vlakové spoje medzi Žilinou, Lietavskou Lúčkou a Rajcom budú 1. až 3. júna nahradené autobusmi Foto: Facebook/Lietavská Lúčka

Železničná spoločnosť Slovensko zverejnila plánované výluky na tratiach medzi Žilinou, Lietavskou Lúčkou a Rajcom, ktoré sú nutné kvôli rekonštrukčným prácam na železnici. Upozornila na to facebooková stránka obce Lietavská Lúčka v príspevku na sociálnej sieti.

Výluka na trase medzi Žilinou a Lietavskou Lúčkou bude trvať od rána do poobedia stredy 1. júna a zasiahne šesť pravidelných vlakových spojení. Cestujúci budú môcť využiť náhradné autobusové linky so zastávkami pri železničnej stanici v Žiline, v Záriečí na zastávke mestskej hromadnej dopravy Hálkova a na sídlisku Solinky na zastávke Slovenskej autobusovej dopravy Rajecká. Autobusy budú ďalej zastavovať na železničných staniciach v Bytčici a Lietavskej Lúčke.

Počas štvrtku a piatku 2. a 3. júna budú rekonštrukčné práce pokračovať na tratiach medzi Žilinou a Rajcom, ako aj Lietavskou Lúčkou a Rajcom. Na prvej z tratí budú autobusmi nahradené len dva spoje, medzi Lietavskou Lúčkou a Rajcom nebudú premávať až štyri dopoludňajšie vlakové spojenia.

Náhradné autobusy budú zastavovať v Žiline na rovnakých zastávkach ako v predošlý deň, v obci Porúbka na zastávke Porúbka, horná, v Zbyňove na rázcestí a v obci Kľače pri Jednote. Cestujúci budú môcť nastúpiť či vystúpiť aj na železničných staniciach a zastávkach v Žiline, Bytčici, Lietavskej Lúčke, Poluvsí, Rajeckých Tepliciach, Konskej pri Rajci a v Rajci.


Ďalšie informácie o zrušených vlakových spojoch a náhradnej autobusovej doprave nájdete v príspevku alebo na oficiálnom webe Železničnej spoločnosti Slovensko.

„V náhradnej autobusovej doprave nie je k dispozícií preprava imobilných cestujúcich, cestovných batožín a bicyklov. Železničná spoločnosť Slovensko a. s. sa cestujúcim ospravedlňuje za problémy spôsobené obmedzeniami v železničnej doprave. Ďakujeme za pochopenie,“ uviedol železničný prepravca.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu