Počas leta bude medzi Slovenskom a Chorvátskom opäť premávať autovlak, prepraví ľudí, autá, motorky aj psíkov


Foto: Počas leta bude medzi Slovenskom a Chorvátskom opäť premávať autovlak, prepraví ľudí, autá, motorky aj psíkov Foto: Železničná spoločnosť Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko spustí aj tento rok počas letnej sezóny priamy vlakový spoj medzi Bratislavou a chorvátskym Splitom. Okrem osôb prevezie špeciálny autovlak aj osobné motorové vozidlá, motocykle či domácich miláčikov.

Vlak bude premávať od 3. júna do 24. septembra dvakrát týždenne. Z Bratislavy bude vyrážať v utorky a piatky o 15:51 hod., zo Splitu každú stredu a sobotu o 17:26 hod. Toto pravidelné spojenie umožnila spolupráca Železničnej spoločnosti Slovensko s rakúskym železničným prepravcom Österreichische Bundesbahnen.

„Autovlak s kapacitou 20 miest na prepravu osobných automobilov (maximum) bude radený z najmodernejšieho klimatizovaného oddielového vozňa ZSSK na sedenie, z klimatizovaných lôžkových vozňov a ležadlového vozňa. V cestovnom lístku v lôžkovom vozni je zahrnutý aj welcome drink a plnohodnotné raňajky,“ uviedol Tomáš Kováč, hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko. 


Pár s motorkou zaplatí za cestu z Bratislavy do Splitu najmenej 139,7 eur, trojčlenná rodina s autom minimálne 174,7 eur. Lístok na vlak je však podľa železničnej spoločnosti potrebné zakúpiť čo najskôr, pretože už dnes je vypredaných približne 40 % miest.

„Minulý rok sa autovlakom do/zo Splitu odviezlo celkovo 5 489 cestujúcich, 2 863 z nich využilo lôžkové vozne. Spolu sa do a z Chorvátska naším vlakom prepravilo 331 motoriek a 290 áut, pričom ZSSK takto pomohla aj autu Policajnému zboru Slovenskej republiky slúžiacemu počas leta v Chorvátsku,“ priblížil hovorca železničnej spoločnosti.

Viac informácií o cenách, výlukách či možnostiach prepravy osôb, psov a dopravných prostriedkov, ako aj odpovede na najčastejšie otázky nájdete na oficiálnom webe Železničnej spoločnosti Slovensko.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu