Budovu bývalej polikliniky v Námestove odkúpi Ministerstvo vnútra SR, pretvorí ju na klientske centrum


Foto: Budovu bývalej polikliniky v Námestove odkúpi Ministerstvo vnútra SR, pretvorí ju na klientske centrum Foto: Facebook/Erika Jurinová

Budova bývalej polikliniky v Námestove zmení vlastníka a nájde nové využitie. O rozhodnutí zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja informovala županka Erika Jurinová v príspevku na sociálnej sieti.

V pondelok 23. mája prebehlo 34. zasadnutie zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja. Jednou z tém rokovaní bola aj budúcnosť bývalej budovy polikliniky v Námestove. Poslanci schválili jej odpredaj Ministerstvu vnútra Slovenskej republiky, ktoré ju má zrekonštruovať a pretvoriť na klientske centrum pre miestnych obyvateľov.

„Dlhodobé stretnutia, rokovania a dohadovania mali zmysel. Práve vďaka tomu nájde budova nové uplatnenie,“ uviedla Erika Jurinová, predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja.

Nové klientske centrum má zjednodušiť, zrýchliť a zefektívniť poskytovanie rôznych služieb pre obyvateľov regiónu. Podľa predsedníčky kraja by mohlo byť otvorené v priebehu dvoch rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu