Minulý týždeň zastavila polícia v Žilinskom kraji 32 opitých cyklistov a 28 vodičov, jeden z nich išiel na červenú


Foto: Minulý týždeň zastavila polícia v Žilinskom kraji 32 opitých cyklistov a 28 vodičov, jeden z nich išiel na červenú Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Počas uplynulého týždňa zastavili policajné hliadky v Žilinskom kraji väčší počet cyklistov pod vplyvom alkoholu, než opitých vodičov motorových vozidiel. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

Od pondelku 16. mája do nedele 22. mája sa policajtom v Žilinskom kraji podarilo odhaliť 28 motoristov pod vplyvom alkoholu. Pri dychových skúškach nafúkalo len 10 vodičov menej než 1 promile, 18 vodičov túto hodnotu presiahlo. Štyria opití vodiči motorových vozidiel spôsobili dopravnú nehodu.

Jedného z podgurážených motoristov zastavila policajná hliadka potom, ako prešiel cez križovatku v Žiline na červenú. Počas kontroly nafúkal 61-ročný muž z Popradu 1,88 promile alkoholu. Policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz a obmedzili osobnú slobodu.


Okrem vodičov motorových vozidiel sa v predošlom týždni na cesty vybralo aj množstvo cyklistov, ktorí pred jazdou požili alkohol. „Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 32 policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Polícia opakovane vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali ohľaduplne a dodržiavali dopravné predpisy. Alkohol nepatrí za volant motorového ani nemotorového vozidla.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu