Finančná správa prekazila mužovi v Žiline nelegálny obchod s olejom, únik predstavuje sumu takmer 6-tisíc eur


Foto: Finančná správa prekazila mužovi v Žiline nelegálny obchod s olejom, únik predstavuje sumu takmer 6-tisíc eur Foto: Finančná správa

Príslušníkom Kriminálneho úradu Finančnej správy (KÚFS) sa podarilo v Žiline prekaziť nezákonný obchod s minerálnym olejom. Kriminalisti z finančnej správy zaistili u muža spolu 8 740 litrov.

Finančný únik v prípade použitia minerálneho oleja ako pohonnej látky predstavuje sumu až 5 838 eur. Nelegálnym obchodom sa mal pritom dotyčný zaoberať od roku 2021. Minerálny olej predával ako pohonnú látku aj na vykurovanie.

„Príslušníci KÚFS s spolupráci s Colným úradom Žilina skontrolovali 10. mája 2022 pred obchodným centrom v Žiline osobné vozidlo. Vodič uviedol, že prepravuje IBC kontajnery s obsahom 2 000 litrov minerálneho oleja. Vodič mal vo vlastníctve aj dodávku, kde boli na ložnej ploche dva IBC kontajnery s rovnakým obsahom 2 000 litrov,“ spresňuje Finančná správa.

Pred halou pri obchodnom centre v Žiline našli ďalší kontajner s 1 000 litrami minerálneho oleja, ku ktorému sa kontrolovaná osoba priznala. Zadržaný ponúkal minerálny olej na predaj aj na internetových stránkach. Prevážal ho pritom na svojich dodávkových vozidlách a prečerpával do menších nádob podľa záujmu odberateľov.

Odobraté vzorky z palivových nádrží sú predmetom skúmania za účelom zistenia kvality pohonnej látky. Muž je podozrivý z porušovania ustanovení zákona o spotrebnej dani z minerálneho oleja a z prečinu skrátenia dane a poistného. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody v rozsahu jeden až päť rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu