Tour de France sa presunulo do kopcov, Peter Sagan prišiel o zelený dres


Foto: Tour de France sa presunulo do kopcov, Peter Sagan prišiel o zelený dres Foto: Fanpage Peter Sagan

Tour de France sa vo svojom 102. ročníku pomaly presúva do druhej časti, kedy budú musieť jazdci zvládnuť kopcovitý terén. Náš slovenský zástupca Peter Sagan vo včerajšej 10. etape Tarbes - La Pierre Saint-Martin s dĺžkou 167 kilometrov skončil až na 158. mieste, navyše prišiel o zelený dres. Ten mu vyfúkol jeho najväčší rival, nemec André Greipel z tímu Lotto Belisol. Ako však Peter dodáva aj na videu, ktoré si môžete pozrieť nižšie, na tejto Tour de France je takmer bez podpory a tiež pôsobí v roli pomocníka pre tímového kolegu Alberta Contadora.

V rozhovore pre denník Šport uviedol Peter Sagan to, že niektoré tímy sú postavené na špurtéroch a tvoria prostredie pre dobré výsledky. Naopak on musí vždy hľadať to, na koho “staví” a kto ho dostane blízko k víťazstvu. Peter navyše sympaticky priznal, že Greipel aj Cavendish sú momentálne na rovnine lepší špurtéri ako on sám. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo si tak opäť obliekol biely dres pre najlepšieho jazdca do 25 rokov.

André Greipel, ktorý je staronovým držiteľom dresu pre lídra v bodovacej súťaži, neskrýval radosť. „Rozdiel medzi mnou a Saganom nebol veľký, tak som sa opäť skúšal zamerať na zelený dres. Je príjemné opäť získať tento dres na ďalší deň. Prvýkrát som bol na pódiu v horských etapách! Veľmi sa z toho teším,“ citovala oficiálna stránka Tour de France nemeckého jazdca tímu Lotto Belisol. Podľa Greipela mu pomohlo aj to, že nie všetci šprintovali. „Nebolo ťažké získať viac bodov, pretože nie všetci začali šprintovať,“ uzavrel aktuálny líder bodovacej súťaže.

Peter hovorí o zložení a jeho pozícii v novom tíme Tinkoff-Saxo

Dnes 15.07. je na programe 11. etapa Pau - Cauterets v celkovej dĺžke 188 kilometrov so začiatkom 11:45 CET a predpokladaným koncom 17:17 CET.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: letour.fr