Múzeum slovenskej dediny v Martine pripravilo na Detskú nedeľu pestrý program s dobovým vyučovaním aj tvorivými dielňami


Foto: Múzeum slovenskej dediny v Martine pripravilo na Detskú nedeľu pestrý program s dobovým vyučovaním aj tvorivými dielňami Foto: Facebook/Múzeum slovenskej dediny - OZ Jahodnícke háje

Múzeum slovenskej dediny v Martine pripravilo pri príležitosti Dňa detí podujatie Detská nedeľa, ktoré sa uskutoční 29. mája od 10.00 do 16.00. Deti aj rodičia sa môžu tešiť na bábkové predstavenia, detské hry a tance z minulých čias, tombolu a dobové vyučovanie. Vstup detí do 15 rokov je zadarmo. 

Hlavný program pripravili deti deťom: Na podujatí vystúpia detské folklórne súbory Turiec, Stodolička z Martina a Malý Lysec z Belej-Dulíc. Ich spoločné vystúpenie si môžete pozrieť o 10.00, 12.30 a 15.00 hod. Príbeh o Zlatej rybke rozpovedia herci z Divadla zo šuflíka zo Žiliny o 11.00 a 13.30.

Pre najmenších návštevníkov bude pripravené putovanie rozprávkovým lesom pod vedením študentiek a študentov Strednej odbornej školy pedagogickej z Turčianskych Teplíc. Tradičné účesy budú dievčatám česať študentky Strednej odbornej školy obchodu a služieb z Martina.


Dobové vyučovanie v škole z Petrovíc si budú môcť deti vyskúšať o 10.30, 11.30 a 14.30.  Pre šikovné ruky bude pripravená tvorivá dielňa, kde si deti vlastnoručne zhotovia korkovú loďku, „vĺčka,” alebo tradičnú „frndžalku“ z gombíkov.

Súčasťou podujatia budú aj hry na tráve a kolková dráha. Nebude chýbať ani obľúbená detská tombola, kde vyskúšate svoje šťastie (ťah bude o 12.00 a 14.00 hod.).

V drevenom kostole z Rudna sa o 13.30 hod. uskutočnia evanjelické služby Božie. Súčasťou programu budú ukážky tradičnej ľudovej a umeleckej výroby a ponuka tradičných špecialít v krčme z Oravskej Polhory.

Miesto: -
Dátum: 23.05.2022 - 12:16



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu