Pozrite si víťazné fotografie súťaže "Lepší svet - čistejšie ovzdušie"


Foto: Pozrite si víťazné fotografie súťaže "Lepší svet - čistejšie ovzdušie"
Galéria: 5 fotiek
Foto: Michaela Lovásová

Odbor regionálneho rozvoja Žilinského samosprávneho kraja v rámci projektu LIFE IP – Zlepšenie kvality ovzdušia, vyhlásil fotografickú súťaž “Lepší svet - čistejšie ovzdušie”.

Súťaž sa konala od 8. apríla 2022 pre študentov stredných škôl na území Žilinského kraja. Do súťaže bolo predložených päťdesiat fotografií od dvadsiatich troch autorov. Prihlasovanie bolo ukončené 9. mája 2022 a následne organizačný výbor priebežne hodnotil súťažné fotografie a určil víťazov. 

Prvú cenu získala Michaela Lovásová za set troch fotografií s názvom „Deti – vplyv ovzdušia na ich život a úsmev“. Druhé miesto získali rovno tri autorky, Laura Kyzeková za fotografiu s názvom „Zlozvyky ako krôčiky k nečistému ovzdušiu“, Martina Jančeková za set dvoch fotografií s názvom „Dýcham“ a Tamara Štajnigerová za fotografiu s názvom „Dym“.

Špeciálnu cenu poroty získala Miriam Boďová za fotografiu s názvom „I – KZ – O – G“.

Fotografická súťaž „Lepší svet – čistejšie ovzdušie“ bude ukončená výstavou vybraných fotografií, ktorá bude nainštalovaná v priebehu nasledujúceho týždňa v priestoroch Žilinského samosprávneho kraja a bude trvať do 17. júna 2022.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu