Policajti v Čadci radili seniorom, ako sa nestať obeťou podvodu. Rozdávali aj reflexné bezpečnostné prvky


Foto: Policajti v Čadci radili seniorom, ako sa nestať obeťou podvodu. Rozdávali aj reflexné bezpečnostné prvky Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia v Žilinskom kraji pokračuje so vzdelávaním seniorov v rôznych okresoch. V Čadci upozorňovali starších občanov nielen na hrozby, ktorým čelia od rôznych podvodníkov, ale aj na zodpovedné nosenie bezpečnostných reflexných prvkov. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

Policajní preventisti počas predošlých mesiacov vyrazili do ulíc viacerých miest a obcí, alebo zorganizovali besedy, na ktorých seniorov upozorňovali na hrozby od podvodníkov. Starší ľudia sú často dobrosrdeční a dôverčiví, čím sa stávajú hlavnou cieľovou skupinou podvodníkov a zlodejov, ktorí ich niekedy dokážu pripraviť aj o celoživotné úspory. Súhrn rád seniorom sme zverejnili v staršom článku.


Čadčianski policajti sa počas preventívno-bezpečnostnej akcie venovali nielen zvyšovaniu povedomia seniorov o možných rizikách pri kontakte s nedôveryhodnými osobami, ale aj upozorňovaniu na bezpečné správanie v okolí ciest. Okrem letákov a brožúrok, ktoré obsahujú odporúčania, ako odhaliť podvodníkov, policajti seniorom rozdávali aj reflexné bezpečnostné prvky.

„Seniori, prispejte aj vy k vašej bezpečnosti nielen doma, ale i v cestnej premávke,“ vyzýva starších občanov Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu