Centrum mesta žije, Žilinské kultúrne leto prebieha v plnom prúde


Foto: Centrum mesta žije, Žilinské kultúrne leto prebieha v plnom prúde
Galéria: 5 fotiek

Žilinské kultúrne leto 2015 naďalej pokračuje bohatým programom. Mesto Žilina si pre vás pripravilo Tvorivé remeselné dielne, v stredu vystúpi Dychová hudba Dubňanka a v hudobnom telese AndreaS kvarteto sa predstavia poprední koncertní umelci. Stanica – Záriečie bude premietať film Critters a Telka v meste vás pozýva na letné kino, ktoré sa bude premietať na Námestí Andreja Hlinku.

Žilinské kultúrne leto 2015 aj tento týždeň pokračuje bohatým kultúrnym programom. Mariánske námestie je plné šikovných rúk remeselníkov, ktorí udržiavajú tradície našich predkov. Návštevníci Tvorivých remeselných dielní majú možnosť na vlastnej koži vyskúšať svoje zručnosti pri výrobe šperkov, brúsení kraslíc, maľovaní na sklo a iných činností.

Streda patrí tradične dychovej hudbe v Sade SNP, kde sa vám o 16.30 hod. predstaví DH Dubňanka, ktorá počas svojej 28. ročnej existencie odohrala mnoho koncertov, no stále jej nechýba entuziazmus na nové vystúpenia. V sobotu 18. júla sa na Mariánskom námestí uskutoční koncert AndreaS kvartet. Ide o hudobné teleso popredných hudobných umelcov. Produkcia je rôznorodá, od klasickej vážnej hudby po muzikál až jazz.

Letné kino na Stanici – Zárečie prinesie v utorok 21. júla film od producenta Stephena Hereka Critters. Je to zábavný americký film, ktorý sa točí okolo malých mimozemských príšer. Telka v meste na Námestí Andreja Hlinku vás pozýva na svoje letné kino, ktoré bude premietať v piatok 17. júla o 20.00 hod. film Chlapčenstvo, v sobotu 18. júla o 17.30 hod. Spongebob vo filme: Hubka na suchu a o 20.00 hod. opäť film Chlapčenstvo.
Žilinské kultúrne leto bude pokračovať počas celých letných prázdnin. Žilinčania sa tak môžu tešiť na spestrenie letného obdobia. Hlavnými partnermi Žilinského kultúrneho leta 2015 sú Kia Motors Slovakia a Nadácia Pontis.

Všetky informácie o Žilinskom kultúrnom lete 2015 nájdete na: http://www.kulturneleto.eu, http://www.zilina.sk




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina