Polícia prostredníctvom besedy v domove dôchodcov upozorňuje na podvody páchané na senioroch


Foto: Polícia prostredníctvom besedy v domove dôchodcov upozorňuje na podvody páchané na senioroch Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

S množstvom podvodníkov, ktorí sa snažia z ľudí vylákať peniaze sa v poslednom čase akoby roztrhlo vrece. Najvyhľadávanejšou skupinou sú práve seniori, ktorých podvodníci kontaktujú telefonicky s cieľom získať si ich dôveru a pripraviť ich niekedy aj o celoživotné úspory.

Preto sa Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši rozhodlo zorganizovať besedu práve s touto najzraniteľnejšiu skupinou ľudí. 

Preventistka polície v Liptovskom Mikuláši sa stretla so seniormi v Domove dôchodcov v Liptovskej Ondrašovej. Témou stretnutia bola bezpečnosť a prevencia kriminality páchanej na senioroch.

Upozornila ich na zvýšenú potrebu ostražitosti pri kontakte s cudzími ľuďmi, hovorila o podvodoch a krádežiach páchaných pod rôznymi vymyslenými príbehmi. Podvodníci totiž využívajú stále nové spôsoby, ktoré používajú pri páchaní trestnej činnosti. 


„Seniorov opätovne vyzývame aby boli obozretní voči neznámym osobám, ktoré ich telefonicky kontaktujú a žiadajú od nich peniaze pod rôznymi zámienkami a neodovzdávali finančnú hotovosť neznámym ľuďom,” upozorňuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti. 

Polícia rovnako apeluje na ostražitosť pri výbere hotovosti v prítomnosti cudzích osôb. V prípade podozrenia z podvodného konania je potrebné okamžite kontaktovať políciu na čísle 158.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu