FOTO: V Múzeu liptovskej dediny v Pribyline prebehnú počas víkendu až dve výstavy slovenských čuvačov


FOTO: V Múzeu liptovskej dediny v Pribyline prebehnú počas víkendu až dve výstavy slovenských čuvačov
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Liptovské múzeum

Počas najbližšieho víkendu naplnia Múzeum liptovskej dediny v Pribyline desiatky bielych huňatých pastierskych psov. Počas dvoch dní tu prebehnú až dve rôzne podujatia, na ktorých budú môcť chovatelia ukázať svojich štvornohých miláčikov. Informovalo o tom Liptovské múzeum v príspevku na sociálnej sieti.

V sobotu 21. mája sa víkend plný psov začne 53. ročníkom Memoriálu Prof. Antonína Hrůzu, na ktorý príde až 80 vystavovateľov plemena slovenský čuvač. Nedeľa 22. mája bude pokračovať 28. ročníkom Európskej špeciálnej výstavy slovenských čuvačov, na ktorú je tiež prihlásených 80 vystavovateľov so svojimi psími partnermi.

„Výstavy nášho národného plemena sa vo areáli Múzea liptovskej dediny v Pribyline konajú od roku 2007. Tatry sú kolískou začiatku chovu, prvé čuvače, ktoré boli zapísané do plemennej knihy boli aj zo salašov z okolia Pribyliny a Liptovskej Kokavy,“ uvádza Liptovské múzeum v príspevku.


Obidve verejné výstavy začnú o 10:00 hod. ráno, kedy budú psy rozdelené do viacerých kategórií podľa pohlavia a veku. Nedeľné podujatie bude ozvláštnené detskou výstavnou súťažou „dieťa a čuvač,“ kde rozhodca ohodnotí vzťah medzi zvieraťom a malým vystavovateľom.  

„Hodnotí sa, ako sa správa dieťa k psíkovi a naopak. Deti sú často oblečené v jednoduchých krojoch, ktoré pasujú k čuvačovi a je tiež vidno krásny vzťah medzi dieťaťom a psíkom. Všetky deti budú odmenené,“ doplnilo Liptovské múzeum.


Miesto: Múzeum liptovskej dediny Pribylina
Dátum: 21.05.2022 - 10:00    22.05.2022 - 00:59





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu