Charitatívneho behu Inklúzia v pohybe na Vodnom diele Žilina sa zúčastnili stovky bežcov naživo aj virtuálne


Foto: Charitatívneho behu Inklúzia v pohybe na Vodnom diele Žilina sa zúčastnili stovky bežcov naživo aj virtuálne Foto: Nadácia Kia Slovakia

Na Vodnom diele v Žiline sa v sobotu 14. mája bežalo pre dobrú vec. Charitatívny beh nazvaný Inklúzia v pohybe usporiadala Nadácia Kia Slovakia na pomoc organizácii Špeciálne olympiády Slovensko, ktorá organizuje športové aktivity pre deti s intelektuálnym znevýhodnením.

Počas dňa si aspoň jednu z dvoch pripravených trás odbehlo 305 detí aj dospelých. Spoločnými silami tak prebehli 1 530 kilometrov. Po započítaní ďalších 63 ľudí, ktorí sa zúčastnili virtuálnej verzie behu, bolo na podujatí odbehnutých až 2 701 kilometrov.

„Jednou z priorít Nadácie Kia Slovakia je pomoc zdravotne znevýhodneným športovcom a zároveň zvyšovanie povedomia verejnosti o ich športovej činnosti. Podujatie ,Inklúzia v pohybe’ bolo skĺbením týchto cieľov a výsledkom bolo nespočetne veľa úsmevov na tvárach účastníkov, divákov i organizátorov,“ uviedol správca Nadácie Kia Slovakia. 

Pre účastníkov behu boli pripravené aj rôzne zážitkové inkluzívne aktivity, ako napríklad jazda na ručnom bicykli či stolný tenis pre nevidiacich. Nechýbali ani športové súťaže pre deti pripravené občianskym združením Nobis Prospere.


Svoju činnosť v sobotu odprezentovali aj zástupcovia projektu Sme si rovní a Platforma rodín detí so zdravotným znevýhodnením. Zlatým klincom podujatia bolo odovzdanie symbolického šeku v hodnote 10-tisíc eur, ktorý putoval od nadácie automobilovej spoločnosti k organizácii Špeciálne olympiády Slovensko.

„Sme radi, že sme mohli byť súčasťou tejto, u nás na Slovensku, ešte stále výnimočnej akcie, kde nebol žiaden rozdiel medzi zdravým či zdravotne znevýhodneným a spoločne sme mohli stráviť spolu všetci úžasný deň plný pohybu a radosti,“ vyjadril svoju vďačnosť Marek Smižanský z Platformy rodín detí so zdravotným znevýhodnením.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu