Žilinskí policajti našli u Mareka na Hájiku väčšie množstvo pervitínu, za drogy už bol v minulosti odsúdený


Foto: Žilinskí policajti našli u Mareka na Hájiku väčšie množstvo pervitínu, za drogy už bol v minulosti odsúdený Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia v Žiline našla počas protidrogovej akcie väčšie množstvo nelegálnej psychotropnej látky u 31-ročného muža z okresu Bytča. Zásah zrealizovali krajskí kriminalisti v pondelok 16. mája skoro ráno na žilinskom sídlisku Hájik. Pri zásahu policajti prehľadali aj osobné auto – sivé combi s ilavským evidenčným číslom. 

Policajti počas akcie zaistili neznámu kryštalickú látku. Po predbežnom preskúmaní bolo zistené, že sa jedná o metamfetamín, slangovo nazývaný aj pervitín, perník či piko. Muž, u ktorého policajti našli minimálne 48 bežných jednotlivých dávok tejto drogy, bol opätovne obvinený z drogovej trestnej činnosti.

„Ide o muža, ktorý sa skutku dopustil napriek tomu, že už bol za obdobný čin právoplatne odsúdený. Na obvineného muža vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ spresňuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Vyšetrovateľ obvinil 31-ročného Mareka z obzvlášť závažného zločinu a podal podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. O väzobnom stíhaní bude rozhodovať žilinský okresný súd dnes 18. mája o 15:00 hod. Obvinenému mužovi hrozí pobyt za mrežami na 10 až 15 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu