Na celoštátnom kole súťaže detských folklórnych súborov bude žilinský kraj reprezentovať DFS Hajovček


Foto: Na celoštátnom kole súťaže detských folklórnych súborov bude žilinský kraj reprezentovať  DFS Hajovček Foto: Facebook/Krajské kultúrne stredisko v Žiline

V sobotu 14. mája 2022 takmer 300 detí roztancovalo a rozospievalo oravskú obec Habovka. Konalo sa tam totiž krajské kolo súťažných prehliadok detských folklórnych súborov Eniki Beniki a detského hudobného folklóru Vidiečanova Habovka. 

Na krajskom kole pod názvom Habovka tancuje, Habovka spieva, sa predstavili účinkujúci zo všetkých regiónov Žilinského kraja. Detské folklórne súbory hodnotilo sedem odborných porotcov z radov etnológov, etnochoreológov, tanečných pedagógov a muzikantov, v zložení Katarína Babčáková, Lenka Konečná, Vanda Golianová, Miroslava Polohová Ivanová, Alžbeta Selecká, Juraj Jakubík a Michal Janigloš. 

Víťazom postupovej súťaže detských folklórnych súborov Eniki Beniki sa stal DFS Hajovček zo Strečna reprezentujúci región Horné Považie. Pre divákov si prichystali choreografiu „Uš idú pán učiteľ“, s ktorou získali zlaté pásmo a priamy postup do celoštátneho kola.

Naprázdno neodišli ani Žilinčania účinkujúci v súťaží hudobného folklóru detí Vidiečanova Habovka. Zlaté pásmo s priamym postupom si rovnako vyspievala aj Anička Kukučiková z DFS Cipovička v kategórii sólisti speváci. Z rovnakého kolektívu sa podarilo získať zlaté pásmo a návrh na postup Jaromírovi Labudovi. 

Víťazi všetkých kategórií postupujú do celoštátneho kola súťaže, ktoré sa uskutoční počas FF Východná v dňoch 1.až 3. júla 2022 vo Východnej. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu