Nadácia Kia Slovakia vybuduje v Dolnom Kubíne štvrtý pumptrackový okruh v Žilinskom kraji


Foto: Nadácia Kia Slovakia vybuduje v Dolnom Kubíne štvrtý pumptrackový okruh v Žilinskom kraji Foto: ilustračné

Nový pumptrackový okruh na málo využívanom ihrisku na Okružnej ulici v Dolnom Kubíne bude pozostávať z dvoch jazdných dráh dlhých 70 až 50 metrov na ploche približne 800 metrov štvorcových, samotná časť trate by mala zaberať len približne 250 metrov štvorcových. 

Vďaka kompaktnému povrchu je pumptrack vhodný pre bicykle, kolobežky, kolieskové korčule či skateboardy. Na základe výberového konania nadácia uzavrela zmluvu o dielo so spoločnosťou EXTREME SPORT FABRIK s. r. o. v celkovej hodnote 99 600 eur. 

Asfaltová dráha bude tvorená rôzne spojenými vlnami a zákrutami. Tie umožnia jazdcom pohybovať sa len presúvaním ťažiska odľahčovaním a následným zatláčaním do klopených zákrut. 


Prostredníctvom pumptrackov v kraji nadácia dlhodobo zlepšuje prístup detí a mládeže k športovým aktivitám, podnecuje ich zvedavosť a tiež vytváranie sociálnych väzieb. 

Na pumptracku môže jazdiť široké spektrum jazdcov - deti od 2 rokov na odrážadlách až po skúsených pretekárov. Okrem zábavy si počas jazdenia rozvíjajú jazdné zručnosti a fyzickú kondíciu,“ dodal správca Nadácie Kia Slovakia.

Ďakujeme Nadácii Kia Slovakia, že si pre výstavbu svojho ďalšieho pumptracku vybrala práve mesto Dolný Kubín. Nadácia zastreší celý proces od projektovania, cez výber zhotoviteľa až po výstavbu, a tak obyvateľom nášho mesta odovzdá do užívania už hotové dielo,“ ozrejmil Matúš Lakoštík, zástupca primátora mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu