V rieke Belá objavili telesné pozostatky muža, ktorý sa prevrátil s raftom


Foto: V rieke Belá objavili telesné pozostatky muža, ktorý sa prevrátil s raftom Foto: Facebook/Horská záchranná služba

V sobotu 14. mája 2022 v podvečerných hodinách bola Horská záchranná služba požiadaná Obvodným oddelením Policajného zboru Liptovský Hrádok o súčinnosť pri pátraní po nezvestnom rafterovi.

Počas splavovania rieky Belá sa rafter spolu so ženou prevrátili v časti pod Hrdovom, žene sa však podarilo dostať na breh. Muža silný prúd vody unášal v smere toku ďalej.

Policajti i horskí záchranári z Vysokých a Západných Tatier prepátravali všetky brehy od Hrdova až po „Starý salaš” ešte v sobotu večer, podarilo sa im však nájsť len raft a prilbu nezvestného. 


Pátranie po mužovi pokračovalo aj v nedeľu od rána, a to i za pomoci dronu. V popoludňajších hodinách služobný pes označil miesto asi 800 metrov pod „Starým salašom“ a následne psovod HZS spozoroval v rieke medzi kmeňmi stromov zakliesnené telo.

Telesné pozostatky 62-ročného Čecha našli približne dva kilometre od miesta prevrátenia raftu. Záchranári a hasiči v súčinnosti s pracovníkmi Slovenského vodohospodárskeho podniku muža z rieky vytiahli a odovzdali príslušníkom Polície SR.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu