Päť zdravotníčok získalo špeciálnu cenu Sestra Univerzitnej nemocnice Martin 2021 za nasadenie a profesionalitu


Foto: Päť zdravotníčok získalo špeciálnu cenu Sestra Univerzitnej nemocnice Martin 2021 za nasadenie a profesionalitu Foto: Univerzitná nemocnica Martin

Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier udelila Univerzitná nemocnica Martin ocenenia „Sestra UNM za rok 2021,” za nadštandardné pracovné nasadenie a profesionálnu starostlivosť.

Ocenenia si prevzali Mária Tabaková z Kliniky pneumológie a ftizeológie, Jana Findurová z Kliniky všeobecnej viscerálnej a transplantačnej chirurgie, Milena Wáclaviaková z Kliniky anesteziológie a intenzívnej medicíny, Elena Rišianová z Gynekologicko-pôrodnícka kliniky a Jozefína Sládeková z Kliniky detskej anesteziológie a intenzívnej medicíny.

Ako poďakovanie dostali štyri zdravotné sestry a jedna pôrodná asistentka okrem iných darov aj prívesok v tvare zlatého srdca, ktoré špeciálne pre nemocnicu vytvorila šperkárka Zuzana Tršková.ň


Jozefína Sládeková z Kliniky detskej anesteziológie a intenzívnej medicíny nastúpila do martinskej nemocnice ako sestra v roku 1979, na jednom mieste tak odpracovala už viac ako 43 rokov.

Vždy som sa snažila robotu robiť poctivo, zodpovedne a s láskou. Som šťastný človek, celý život som robila to, čo ma baví, čo v dnešnej dobe asi veľa ľudí povedať nemôže,“ povedala po ocenení Jozefína Sládeková, ktorá chcela byť sestrou odmalička. 

Ocenenie ma určite nabudilo, nikdy by ma ani len nenapadlo, že takéto niečo dostanem. Svoju prácu beriem ako srdcovú záležitosť, pre mňa sú pacientky ako moje deti, veď sú aj vo veku mojej dcéry a ja som tu na to, aby som sa o ne starala,“ povedala ocenená pôrodná asistentka Elena Rišianová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu