V Čadci jazdil vodič autobusu s takmer tromi promile, polícia ho zadržala a odobrala mu vodičský preukaz


Foto: V Čadci jazdil vodič autobusu s takmer tromi promile, polícia ho zadržala a odobrala mu vodičský preukaz Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Policajné hliadky každodenne zastavujú nezodpovedných vodičov osobných automobilov, ktorí sa rozhodli šoférovať pod vplyvom alkoholu. Tentokrát však seba aj ostatných účastníkov cestnej premávky ohrozil vodič z povolania.

Mestská polícia v Čadci zastavila vo štvrtok 12. mája večer autobus značky IVECO BUS, ktorý viedol 51-ročný muž z Čadce. Autobus bol v tom čase našťastie bez pasažierov. Vodič totiž pri dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu nafúkal až 2,81 promile (1,35 mg/l).

Vodičovi autobusu bol na mieste odobratý vodičský preukaz a obmedzená osobná sloboda. Teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci vyšetrovanie skončila a spis predložila prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia opätovne vyzýva všetkých vodičov, aby si za volant nesadali po požití alkoholu ani inej omamnej látky. Svojou nezodpovednosťou môžu ohroziť životy a zdravie všetkých účastníkov cestnej premávky. Netreba zabúdať ani na to, že dopravné nehody majú často tragické následky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu