FOTO: Na Kysuciach pribudli dve lavičky nielen pre zamilovaných, jedna z nich je najväčšia na Slovensku


FOTO: Na Kysuciach pribudli dve lavičky nielen pre zamilovaných, jedna z nich je najväčšia na Slovensku
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Jozef Cech

V okrese Čadca pribudli v posledných dňoch dve netradičné lavičky nielen pre zamilovaných. Jedna bola včera premiestnená na kopec nad obcou Skalité, druhá od pondelku zdobí breh rieky Kysuca priamo v Čadci.

Najväčšia lavička zaľúbených na Slovensku bola počas zimných mesiacov dočasne umiestnená v centre obce Skalité za športovou halou, kde robila radosť domácim. Vo štvrtok 12. mája bola pomocou vozidla s manipulačným ramenom presunutá na vrchol blízkeho kopca Trojak, odkiaľ ponúka nádherné výhľady.

Lavička umiestnená vo výške 845 metrov nad morom má úctyhodné rozmery. Svojou dĺžkou 5,3 metra a výškou 3 metre prekonala aj lavičku Gardeon v Kláštore pod Znievom, ktorá bola doteraz nositeľkou titulu najväčšia na Slovensku.

„Tešíme sa, že to bude miesto prechádzok nielen pre zamilovaných ale aj pre rodinky s deťmi a všetkých návštevníkov obce,“ uviedol v príspevku na sociálnej sieti starosta obce Skalité Jozef Cech.

O niečo novšia lavička sa od pondelku 9. mája nachádza v parku pri rieke Kysuca v Čadci. Nevšedná nie je svojimi rozmermi, ale tvarom a účelom. Drobná lavička pre dvoch je uzatvorená vo veľkom kovovom srdci a je určená najmä pre zamilované páriky. Ľudia sa môžu na lavičke nielen odfotiť, ale aj umiestniť symbolické zámky po celom obvode srdca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu