Motocyklista na Liptove narazil do návesu nákladného vozidla, zraneniam na mieste podľahol


Foto: Motocyklista na Liptove narazil do návesu nákladného vozidla, zraneniam na mieste podľahol Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V okrese Liptovský Mikuláš došlo vo štvrtok 12. mája popoludní k dopravnej nehode, pri ktorej zahynul motocyklista. Polícia momentálne vyšetruje príčinu a ďalšie okolnosti tejto tragickej udalosti.

Záchranné zložky boli vo štvrtok privolané k nehode na ceste prvej triedy medzi obcami Liptovský Michal a Partizánska Ľupča. Zrazil sa tu motocykel značky YAMAHA s nákladným motorovým vozidlom SCANIA. Nehodu žiaľ neprežil 39-ročný motocyklista, ktorého zranenia boli nezlúčiteľné so životom.

Nebohý vodič motocykla podľa vyjadrenia polície „z doposiaľ presne nezistených príčin s motocyklom po prejazde pravotočivej zákruty narazil do ľavého zadného kolesa návesu, ktorý bol ťahaný nákladným motorovým vozidlom SCANIA, ktoré viedol 48 ročný vodič.“

Vodič nákladného auta bol na mieste podrobený dychovej skúške, merací prístroj však v jeho dychu nezaznamenal ani stopu alkoholu. U vodiča motocyklu bude prípadné požitie alkoholu pred jazdou zistené pri nariadenej pitve.


„Polícia opakovane upozorňuje vodičov a všetkých účastníkov cestnej premávky na zodpovedné správanie sa na cestách, na dodržiavanie zákona o cestnej premávke a potrebnú opatrnosť, ohľaduplnosť na cestách navzájom medzi všetkými účastníkmi cestnej premávky, motorovými aj nemotorovými,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu