Polícia v pondelok zastavila opitého vodiča v okrese Ružomberok, nafúkal až 2,71 promile


Foto: Polícia v pondelok zastavila opitého vodiča v okrese Ružomberok, nafúkal až 2,71 promile Foto: KR PZ Žilina

Ružomberská polícia hlási ďalší prípad alkoholu za volantom. Tentokrát policajná hladka zastavila opitého vodiča medzi obcami Lisková a Turík v okrese Ružomberok. Prístroj na meranie alkoholu vo vydychovanom vzduchu ukázal pri opakovanej dychovej skúške zakaždým vyššiu hodnotu.

Nezodpovedný 42-ročný motorista z okresu Ružomberok, ktorý viedol osobné auto značky Audi, bol v pondelok 9. mája popoludní zastavený na ceste tretej triedy za obcou Lisková. Pri dychovej skúške nafúkal vodič až 2,71 promile (1,3 mg/l) alkoholu. Policajti test na prítomnosť alkoholu v dychu zopakovali, pričom výsledná hodnota na meracom prístroji stúpala.

Mužovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a obmedzená osobná sloboda, momentálne čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


„Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia opakovane apeluje na vodičov, aby si za volant nesadali pod vplyvom alkoholu. Neohrozujú tým iba svoj život, ale aj životy a zdravie všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky. Rozumným a ohľaduplným správaním na cestách je možné predísť zraneniam aj stratám na životoch.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu