Nová autobusová linka pribudla medzi Trstenou, Suchou Horou a poľským Chocholówom. Má posilniť turizmus v kraji


Foto: Nová autobusová linka pribudla medzi Trstenou, Suchou Horou a poľským Chocholówom. Má posilniť turizmus v kraji Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

Nová pravidelná cezhraničná linka verejnej autobusovej dopravy na trase Trstená – Suchá Hora – Chocholów (Poľsko) privítala prvých cestujúcich.

Linka, ktorú na území Slovenska zabezpečuje spoločnosť ARRIVA Liorbus bude premávať nielen cez pracovné dni, ale aj počas víkendov a sviatkov. 

Linka má zjednodušiť cestovanie do kúpeľného mesta Chocholów a do celého Malopoľského vojvodstva a bola zriadená v spolupráci zo Žilinským samosprávnym krajom.

Linka zároveň prinesie aj nové ekonomické príležitosti, pretože prispeje k posilneniu turistického ruchu v oravskom regióne,“ zdôraznil výkonný riaditeľ spoločnosti ARRIVA Liorbus Karol Petöcz. 

Na poľskej strane zabezpečuje prevádzku linky dopravná spoločnosť MARKPOL, vďaka ktorej môžu cestujúci využiť obojsmerné prípoje na trase Bukowina Tatrzańska – Zakopané – Chocholów.


Základná sadzba cestovného je 2,85 PLN (približne 0,61 eura), ku ktorej sa pripočíta kilometrová sadzba vo výške 0,25 PLN/km (približne 0,05 eura).

Kvôli zjednodušeniu cestovania môžu cestujúci za cestovný lístok zaplatiť na linke v platnej mene tej krajiny, v ktorej nastupujú. Možná je aj platba bankovou kartou.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu