FOTO: Na májovom podujatí Autá a Káva sa v Žiline napriek počasiu stretli stovky automobilových nadšencov


FOTO: Na májovom podujatí Autá a Káva sa v Žiline napriek počasiu stretli stovky automobilových nadšencov
Galéria: 34 fotiek

V sobotu 7. mája sa v Žiline stretlo množstvo nadšencov áut a motoriek, ktorí prišli ukázať svoje kúsky alebo sa pokochať ostatnými strojmi. Májového podujatia Autá a Káva Žilina sa zúčastnili stovky ľudí s rôznymi vozidlami, od veteránov až po luxusné či športové automobily, zahliadnuť sa dalo aj niekoľko motoriek.

Prvé vozidlá začali pred stanicu technickej a emisnej kontroly MIBA CAR v Žiline prichádzať o 8:00 hod. ráno. Napriek tomu, že celé dopoludnie popŕchalo, sa na neformálny automobilový zraz  dostavilo viac než 450 áut. Okrem vodičov a spolujazdcov sa areál naplnil nadšencami všetkých vekových kategórií.

„Dnes sme preplnení, je toho tak veľa, až nemáme kde parkovať. Aktuálne je tu 400 až 450 áut a stále prichádzajú ďalšie, našťastie niektoré aj odchádzajú. Dnes som mega spokojný, aj z hľadiska toho ako nám vyšlo počasie, aj z toho aká je perfektná účasť,“ vyjadril svoje nadšenie z úspešného podujatia organizátor Dominik Lišhák.

Okolo krásnych áut sa prechádzalo aj množstvo rodín s deťmi, pre ktoré je táto pravidelná akcia taktiež určená. Aby bolo podujatie bezpečné a zároveň príjemné pre všetkých, organizátori zaviedli niekoľko jednoduchých pravidiel. Nikto nesmie jazdiť príliš rýchlo, páliť gumy ani vytáčať motor a každý dáva pozor na ostatných ľudí a ich majetok.


„Ja som tu dnes s priateľkou, jej mamou, sestrou a kamarátkou. Toto je taká rodinná akcia, je to tu relatívne kľudné, nemôže sa tu driftovať, ani nejak extra pridávať, gumovať a blázniť sa,“ komentoval atmosféru automobilového zrazu jeden z pravidelných účastníkov.

Návštevníci sa mohli posilniť pri stánkoch s voňavou kávou a čerstvými goframi s ovocím. Okrem oficiálneho občerstvenia na jednej strane areálu stáli aj krásne dievčatá, ktoré okoloidúcim ponúkali chlebíčky. Pre tých, ktorí chceli svojim vozidlám dopriať tú najlepšiu starostlivosť, bol k dispozícii aj stánok s autokozmetikou a reklamnými predmetmi Autá a Káva od firmy 4Detailer.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu