Obyvatelia žilinského sídliska Hájik si nachádzajú poškodené autá, dôvodom sú diviaky prevracajúce kontajnery


Foto: Obyvatelia žilinského sídliska Hájik si nachádzajú poškodené autá, dôvodom sú diviaky prevracajúce kontajnery Foto: Facebook/Žilina-Hájik

Problémy s diviakmi na najmladšom žilinskom sídlisku Hájik neutíchajú. Roky nespokojní obyvatelia najnovšie čelia novým prípadom poškodzovania ich majetku. V ranných hodinách si okrem rozhádzaných odpadkov a neporiadku nachádzajú už aj oškreté alebo preliačené plechy na zaparkovaných automobiloch.

Divá zver sa vždy počas nočných hodín pokúša dostať k zvyškom potravy odhodeným v nádobách na bioodpad a komunálny odpad. Sídliskom sa tak často ozýva hlasný rachot, dokým sa diviakom nepodarí kontajnery prevrátiť a vysypať.

Samospráva doteraz zrealizovala viacero opatrení, ktoré mali pomôcť eliminovať tieto problémy a celkovo znížiť pohyb zveri medzi bytovými domami. Ľudia aj tak stále čelia novým situáciám a na sociálnej sieti často vyjadrujú svoju nespokojnosť. Dokazujú to  viaceré fotografie a videá, ktoré pribúdajú každý mesiac.



Miestny poslanec Ľuboš Plešinger informoval obyvateľov prostredníctvom sociálnej siete, že v súčasnosti už prebieha realizácia kotviacich konštrukcií na troch stojiskách nádob pre biologicky rozložiteľný kuchynský odpad.

Podľa tlmočeného vyjadrenia vedúceho oddelenia životného prostredia na Mestskom úrade v Žiline sa môže tento systém rozšíriť na všetky stojiská, pokiaľ budú konštrukcie účinné. Obyvateľom Hájika tak zostáva opäť len dúfať, že ďalšie z navrhnutých riešení pomôže nepríjemný problém vyriešiť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu