V sobotu 14. mája bude v mestských častiach Žiliny prebiehať zber elektroodpadu


Foto: V sobotu 14. mája bude v mestských častiach Žiliny prebiehať zber elektroodpadu Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Mesto Žilina v sobotu 14. mája zorganizuje pravidelný jarný zber elektrospotrebičov. Obyvatelia mestských častí Žiliny budú môcť v určenom čase zdarma odovzdať starý elektroodpad priamo vo svojej štvrti.

Pripravené budú dve mobilné zberné jednotky, ktoré sa postupne zastavia v Považskom Chlmci, Vraní, Brodne, Budatíne, Zádubní, Zástraní, Mojšovej Lúčke, Bytčici, Bánovej, Závodí, na Rosinkách, v Trnovom, Strážove a Žilinskej Lehote.

Zber elektroodpadu bude prebiehať od 8:00 do 16:40 hod. popoludní. Zberné jednotky budú na každom mieste pristavené 30 minút. Presný zoznam stojísk mobilných zberných jednotiek zverejnilo mesto Žilina v príspevku na sociálnej sieti.



Obyvatelia uvedených mestských častí môžu na týchto miestach bezplatne odovzdať rôzne elektrospotrebiče, ako napríklad chladničky, práčky, sušičky, varné kanvice, televízory, počítače, monitory, rádiá a iné druhy elektrotechniky.

Okrem pravidelných jarných a jesenných zberov mesto ponúka aj možnosť celoročného zberu ťažkej bielej techniky. V prípade záujmu o odvoz takýchto spotrebičov priamo z vchodu alebo dvora sa stačí prihlásiť na stránke organizácie Envidom, ktorá zber zabezpečuje.

„V deň zberu odpadu vyložte vaše staré spotrebiče do vchodu bytovky alebo za bránu domu a zabezpečte, aby ich niekto pri príchode pracovníkom Envidomu odovzdal. Je dôležité, aby ste ich nevykladali na ulicu,“ vysvetľuje mesto postup pri celoročnom zbere bielej techniky.

Celoročný zber je taktiež bezplatný, dôležité je však zapamätať si, že pracovníci Envidomu prevezmú len veľkú bielu techniku. Malé elektrospotrebiče je možné takýmto spôsobom odovzdať iba v prípade, ak ste nahlásili aspoň jeden kus väčšej techniky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu