Neurologické oddelenie liptovskej nemocnice získalo najvyššie ocenenie za starostlivosť o pacientov s porážkou


Foto: Neurologické oddelenie liptovskej nemocnice získalo najvyššie ocenenie za starostlivosť o pacientov s porážkou Foto: Facebook/Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš

Neurologické oddelenie Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš získalo na medzinárodnej konferencii najvyššie ocenenie za kvalitu zdravotnej starostlivosti, ktorú poskytuje pacientom s cievnou mozgovou príhodou. Oddelenie o tomto úspechu informovalo v príspevku na sociálnej sieti.

Ocenenie bolo primárovi neurologického oddelenia Michalovi Kováčikovi odovzdané iniciatívou Angels na európskej konferencii ESOC 2022 v meste Lyon vo Francúzsku. Okrem celého oddelenia bola na ocenenie nominovaná aj Vladimíra Tatarková. Fyzioterapeutka neurologického oddelenia si túto poctu zaslúžila za svoj prínos pre celoslovenské vzdelávanie v neurorehabilitácii.

„Sme hrdí na celý kolektív neurologického oddelenia a srdečne im gratulujeme,“ vyjadrilo sa Neurologické oddelenie Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš v príspevku.

Iniciatíva ESO Angels spája viac než 6850 nemocníc z 146 krajín na celom svete a zameriava sa práve na zvyšovanie povedomia o cievnej mozgovej príhode, ako aj prevenciu a zlepšovanie zdravotnej starostlivosti o pacientov po porážke.

„Cieľom cien ESO Angels je uznať a oceniť tímy a osoby, ktoré sú odhodlané zvýšiť kvalitu postupov pri cievnej mozgovej príhode a vybudovať kultúru kontinuálneho monitorovania,“ uvádza oficiálny slovenský web iniciatívy Angels.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu