Festival Bábková Žilina 2022 vdýchne život bábkam i žilinským uliciam


Foto: Festival Bábková Žilina 2022 vdýchne život bábkam i žilinským uliciam Foto: Bábkové divadlo Žilina

V dňoch 13. až 15. mája sa bude v Žiline konať festival bábkového divadla Bábková Žilina 2022 - Živý festival.

Program siedmeho ročníka festivalu ponúka diváčkam i divákom množstvo pútavých predstavení pre všetky vekové kategórie, od tých najmenších až po dôchodcov. Zdôrazňuje tak myšlienku, že bábkové divadlo nie je vonkoncom určené len pre deti. 

Na festivale budú odohrané tie najlepšie inscenácie, ktoré vznikli na profesionálnej slovenskej bábkarskej scéne pred pandémiou i počas nej.

„Cieľom festivalu je prezentovať tvorbu zriaďovaných, ale aj nezávislých bábkových divadiel, ktoré zaujali divácku verejnosť aj za hranicami, budujú si medzinárodné renomé a zbierajú prestížne ocenenia,” uvádza dramaturg festivalu Matej Truban.


O tom, že Bábková Žilina je skutočne živým festivalom svedčí aj to, že verejnosť môže jednotlivé podujatia navštíviť vo všetkých kútoch mesta Žilina; v divadelných štúdiách, sálach, ale aj pod holým nebom.

Nezabudnuteľný zážitok pre návštevníkov bude predstavovať tradičný sprievod mestom, ktorý hudobne obohatí bubnová show a študenti žilinského konzervatória. 

Bábková Žilina je podujatím, ktoré si buduje svoju tradíciu a stáva sa neodmysliteľnou súčasťou slovenského divadelníctva. Účasťou na festivale sa tak môžete stať súčasťou medzinárodnej komunity, ktorú spája divadlo.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu