Hasiči dnes oslavujú sviatok svojho patróna sv. Floriána, minister vnútra im vyslovil poďakovanie


Foto: Hasiči dnes oslavujú sviatok svojho patróna sv. Floriána, minister vnútra im vyslovil poďakovanie

Posledné roky boli pre príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) mimoriadne náročné. Po dvoch rokoch pandémie ochorenia COVID-19 teraz spoločnosť prechádza ďalším ťažkým obdobím.

Pomoc pre slovenských občanov v čase pandémie sme vymenili za bezprostrednú pomoc občanom z vojnou zmietanej Ukrajiny. Tieto udalosti každý deň preverujú aj prácu hasičov, ktorým sa ku každodenným zásahom pridali aj činnosti spojené s vojnou na Ukrajine.

Pri príležitosti Dňa hasičov, ktorý býva každoročne na sviatok sv. Floriána, sa záchranným zložkám poďakoval aj minister vnútra SR Roman Mikulec.


„Milí kolegovia, dnes by som sa Vám rád poďakoval za Vašu statočnú a obetavú prácu, ktorú si ani nedovolím nazývať prácou, ale poslaním. Vďaka Vašej ľudskosti a veľkému úsiliu pomôcť ste mnohokrát obetovali svoje voľno či chvíle s rodinou, aby ste podali pomocnú ruku ľuďom v núdzi.” píše minister v príspevku na sociálnej sieti. 

Minister vyzdvihol prácu profesionálnych hasičov, ale aj príslušníkov dobrovoľníckych hasičských zborov, lebo aj tí sú často neoddeliteľnou súčasťou pri záchranných akciách.

„Tak ako sv. Florián obetoval svoj život pre záchranu iných, tak aj Vy svoje odhodlanie prejavujete pri výkone svojej služby. Za to Vám patrí moja veľká úcta.”


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu