Zmeny v súvislosti s Covid-19 v ružomberskej nemocnici: Návštevy sú znova povolené a rušia sa odberné miesta


Foto: Zmeny v súvislosti s Covid-19 v ružomberskej nemocnici: Návštevy sú znova povolené a rušia sa odberné miesta Foto: ilustračné

Vedenie Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku prijalo od pondelka 2. mája nové zmeny v súvislosti s ochorením Covid-19.

V prípade plánovanej, alebo akútnej hospitalizácie pacienta už nie je potrebný negatívny výsledok PCR testu.

Lekár však môže u pacienta vyžadovať PCR TEST na základe klinických príznakov ochorenia a pozitívnej epidemiologickej anamnézy. PCR test bude pacientovi vykonaný priamo na klinike. 

Sprevádzajúce osoby pri hospitalizácii nemusia mať negatívny výsledok PCR testu, ale naďalej sú povinné používať respirátor FFP2, N95 alebo KN95 bez výdychového ventilu a dodržiavať hygienu rúk.

Antigénové testovanie sprevádzajúcich osôb sa môže vyžadovať priamo na klinike v prípade, že má sprevádzajúca osoba klinické príznaky ochorenia COVID-19, alebo epidemiologickú súvislosť. 


Od 2. mája sa ruší aj zákaz návštev. Zákaz vstupu platí len pre osoby s klinickými príznakmi respiračného ochorenia, alebo s pozitívnou epidemiologickou anamnézou. 

Pre návštevy platí tiež prekrytie dýchacích ciest a jedného pacienta môžu navštíviť maximálne štyri osoby. 

Od 8. mája až do odvolania nemocnica ruší aj činnosť mobilných odberových miest na Považskej ulici 12. Ruší sa aj PCR testovanie pre samoplatcov.

V prípade potreby objednania sa na PCR testovanie po 8.5. 2022 sa odporúča vykonať objednanie cez stránku www.korona.gov.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu