Oporný múr v Liptovských Kľačanoch, ktorý je v dezolátnom stave bude konečne opravený


Foto: Oporný múr v Liptovských Kľačanoch, ktorý je v dezolátnom stave bude konečne opravený Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Cestári Žilinského kraja pristúpili k oprave oporného múru na ceste III/2326 v smere do Liptovských Kľačian. K havarijnému stavu prispeli najmä dlhotrvajúce dažde, ktoré zasiahli naše územie začiatkom apríla.

Úsek cesty nad oporným múrom bol od polovice apríla zastabilizovaný a prejazdný v jednom jazdnom pruhu pri zníženej rýchlosti na 30 kilometrov za hodinu.

Na nevyhovujúci stav múru, ktorý deformuje miestnu komunikáciu  upozorňoval starosta obce Ján Hollý už v minulosti. Správa ciest ŽSK mala jeho opravu naplánovanú v tohtoročnom rozpočte, čo potvrdila Martina Remencová z kancelárie predsedníčky ŽSK.

Aprílové dažde však situáciu skomplikovali. Rozvodnený potok Kľačianka múr podmyl, a ten sa následne zosunul. Oprava teda bola urgentná hlavne z dôvodu, že ide o pomerne frekventovaný úsek komunikácie, ktorá spája Liptovské Kľačany s okolitými obcami. 

Opravné práce by mali trvať tri mesiace a ich realizáciou sa predĺži životnosť konštrukcie vozovky a oporného múru, zlepší sa ich stavebno-technický stav a v neposlednom rade sa zvýši bezpečnosť účastníkov cestnej premávky v danom bode. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu