Stoličné dni prinesú do centra Liptovského Mikuláša tradičnú remeselnú uličku aj koncerty


Foto: Stoličné dni prinesú do centra Liptovského Mikuláša tradičnú remeselnú uličku aj koncerty Foto: www.mikulas.sk

Tradičné kultúrne podujatie spojené s jarmočným predajom a kultúrnym programom sa tento rok uskutoční od 16. do 18. júna. 

„Centrálne mikulášske námestie opäť zaplnia desiatky predajných aj gastro stánkov. Ulicami sa bude šíriť vôňa grilovaných špecialít, trdelníkov, langošov či cukrovej vaty a do mesta sa vráti atmosféra, ktorá nám všetkým dlho chýbala,” priblížila Linda Ilavská z mestského úradu.

Záujem o jarmočný predaj je podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej vysoký zo strany verejnosti aj predajcov. O trhové miesto sa niektorí predajcovia hlásili už v januári. On-line rezervačný systém radnica spustí 17. mája.


„Pre remeselníkov sú jarmočné podujatia živobytím. Tento rok sa nám hlásia v hojnom počte, pri ich výbere uprednostňujeme domácich z Liptova, avšak so svojimi výrobkami prichádzajú do nášho mesta z malých dediniek z celého Slovenska,” podotkol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Jednu zo vstupných uličiek do centra mesta budú už šiestykrát lemovať výhradne stánky ľudových remeselníkov, ktoí návštevníkom letného jarmoku predvedú tradičné remeselné postupy. Ulička ponúkne výrobky z dreva, prútia, keramiky, háčkované, štrikované výrobky či ručne vyrábané šperky.

V rámci hudobného programu vystúpia skupina Polemic, Karel Gott revival, Kabát revival či Deep Purple revival. Pripravené je aj detské popoludnie, kde bude tých najmenších čakať divadlo, kúzelník a Sranda banda.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu