Zlodeji kradli naftu z motorového rušňa, železniční policajti ich prichytili priamo pri čine


Foto: Zlodeji kradli naftu z motorového rušňa, železniční policajti ich prichytili priamo pri čine Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Železničná polícia na stanici v Trstenej zadržala dve osoby, ktoré sa vo večerných hodinách prikradli k odstavenej motorovej lokomotíve a začali z nej odčerpávať naftu. O prípade informoval Policajný zbor Slovenskej republiky príspevkom na sociálnej sieti.

Kradnutie pohonných hmôt z nákladných automobilov je pomerne častý jav, zlodeji v meste Trstená sa však tentokrát zamerali na naftu z lokomotívy. Vo večerných hodinách sa dve osoby po odstavení vlakovej súpravy priblížili k motorovému rušňu a zelenou hadicou z neho začali odčerpávať pohonnú hmotu do pripravených bandasiek.

„Jedna osoba podávala bandasky a sledovala okolie, pričom druhá osoba sťahovala hadicou naftu. Nakoľko boli osoby pristihnuté bezprostredne pri páchaní trestného činu bola im obmedzená osobná sloboda z podozrenia zo spáchania trestného činu,“ uviedol Policajný zbor Slovenskej republiky.

Zlodejov priamo pri čine pristihli policajti z odboru železničnej polície Prezídia Policajného zboru a z oddelenia sprevádzania vlakov Žilina. Po zadržaní sa obidve osoby ku krádeži paliva priznali a policajtom odovzdali všetky 10 a 20-litrové bandasky, ktoré už stihli naftou naplniť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu