Hľadáte inšpiráciu do záhrady? Príďte ju nazbierať na záhradkársku výstavu do Budatínskeho parku


Foto: Hľadáte inšpiráciu do záhrady? Príďte ju nazbierať na záhradkársku výstavu do Budatínskeho parku Foto: Facebook/Jarná krása

Jar so sebou prináša povinnosti v našej záhrade, čo pre niekoho môže byť výzvou, ale určite aj potešením. 

Ak hľadáte inšpiráciu alebo si s niečim neviete rady, tak Považské múzeum v Žiline si aj pre vás pripravilo záhradnícku výstavu Jarná Krása 2022 v príjemnom prostredí Budatínskeho hradu.

Výstava bude prebiehať cez víkend 6. až 8. mája 2022. V piatok a sobotu bude sprístupnená od 9:00 do 18:00, v nedeľu bude podujatie končiť o 16:00.

Hlavnou myšlienkou tejto akcie je propagácia miestnych pestovateľov a nadšencov z oblasti pestovania kaktusov, orchidey, trvaliek, bonsajov, byliniek, okrasných rastlín a podobne.


Na výstave bude možnosť vidieť okrem rastlín aj záhradnú techniku, ukážky aranžovania či tradičné záhradkárske remeslá. Odborné poradenstvo aj prednášky vám poskytnú vystavovatelia samostatne pri svojich stánkoch kedykoľvek počas výstavy. 

Pre tých najmenších je pripravený aj kultúrny program. V sobotu o 14:00 sa môžu tešiť na divadelnú inscenáciu Janko a Marienka, v nedeľu o tom istom čase ich v záhrade Budatínskeho hradu privíta Pinokio. 

Podujatie sa koná pod záštitou predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu