Na výjazde zo Žiliny došlo k smrteľnej dopravnej nehode, cesta je uzavretá


Foto: Na výjazde zo Žiliny došlo k smrteľnej dopravnej nehode, cesta je uzavretá
Galéria: 6 fotiek
Foto: Dopravný servis - Okres Žilina

Podľa prvých informácií malo dôjsť k tragickej dopravnej nehode na výjazde zo Žiliny na diaľnicu D3. Na mieste sú podľa svedkov policajti, hasiči aj záchranári.

“Potvrdzujem, že v mieste došlo k dopravnej nehode. Cesta v smere na Bratislavu je uzavretá, na mieste je polícia, ktorá zároveň usmerňuje dopravu. Opačný smer by mal byť prejazdný len s obmedzením,” uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

“Na mieste bola usmrtená jedna osoba a dve sú zranené”, povedal Boris Chmel, hovorca záchranárov.

V jednom, prejazdnom smere sa tvoria kolóny so zdržaním viac ako 20 minút. Vodiči odporúčajú obchádzku cez Považský Chlmec.

Aktualizácia 14:00

Na mieste sa zrazil osobný automobil značky Ford s nákladným automobilom, ktorý slúži na odčerpávanie fekálií. Podľa svedkov prešiel vodič Fordu do protismeru, kde došlo k zrážke.

Podľa informácií od záchranárov z dvoch zranených mužov jeden utrpel poranenie hlavy a chrbtice, druhý mal tržnú ranu na hlave. Obaja boli prevezení do žilinskej nemocnice. Po nehode aj počas prevozu prevoze však boli pri vedomí.

Cesta v smere do Bratislavy je stále neprejazdná. Odporúčanie polície znie jazdiť cez Považský Chlmec na Bytču a tam sa pripojiť na diaľnicu.

Aktualizácia vyjadrenie polície

Tragická nehoda na výjazde zo Žiliny

V stredu 8. júla predpoludním sa stala tragická dopravná nehoda v Žiline – Strážove, na výjazde zo Žiliny smerom na Bratislavu. 62 ročný vodič osobného auta Ford Focus, ktorý  išiel smerom do Žiliny z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim nákladným vozidlom Praga V3S, ktorý viedol 60 ročný vodič. Pri dopravnej nehode na mieste nehody vyhasol život 62 ročného vodiča osobného auta. S ťažkými zraneniami bol do nemocnice prevezený 60 ročný vodič nákladného auta. Ďalší spolujazdec utrpel predbežne ľahké zranenia. Na mieste prípad prevzal vyšetrovateľ. Okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

POLÍCIA VYZÝVA A RADÍ

Polícia opätovne vyzýva všetkých účastníkov ciest, aby zodpovedne pristupovali nielen k svojim životom, ale aj k životom ostatných. Ako už polícia viackrát avizovala, v záujme bezpečnosti zvýšila dohľad najmä na miestach so zvýšeným pohybom osôb. Taktiež v miestach, kde je zvýšené riziko vzniku nehôd či kolízií. Na internetovej stránke sú zverejnené nehodové úseky, aby si aj vodiči uvedomili, že sa musia aj sami pričiniť k zníženiu nehôd bezpečnou jazdou.

Vysoké teploty spôsobujú oneskorené reakcie, dehydratáciu, preto sa veľmi ľahko môže stať nešťastie. Na cesty treba vyraziť oddýchnutý, dodržiavať pitný režim, čo samozrejme nie je alkohol. Robiť si častejšie prestávky, vyhýbať sa hlavným cestným ťahom a zvoliť si menej frekventovanú trasu. Vyraziť skôr, prípadne radšej niekde meškať ako nedoraziť vôbec. Nech zodpovednosť a predvídavosť sú spoločníkmi na cestách aj počas týchto horúcich dní.
   
Polícia opakovane apeluje na chodcov a cyklistov, aby nosili reflexné prvky. Vodiči, ktorí pri strete s týmito účastníkmi neutrpia také fatálne následky, by mali byť ostražití a predvídať najmä na miestach, kde možno predpokladať, že je zvýšený pohyb týchto účastníkov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu