Oravskí stredoškoláci a klienti centra sociálnych služieb spoločne na Deň Zeme vyrábali vtáčie búdky


Foto: Oravskí stredoškoláci a klienti centra sociálnych služieb spoločne na Deň Zeme vyrábali vtáčie búdky Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Každoročne 22. apríla oslavujú ľudia na celom svete Deň Zeme rôznymi aktivitami, ktoré pomáhajú prírode okolo nich. Tento rok sa spojili oravskí študenti s ľuďmi z domova sociálnych služieb, aby vlastnoručne vyrobili búdky pre vtáčiky. O tejto peknej iniciatíve informoval Žilinský samosprávny kraj v príspevku na sociálnej sieti.

Študenti Strednej odbornej školy podnikania a služieb v Námestove sa spolu s klientmi Centra sociálnych služieb v Zákamennom zapojili do projektu „Znalosť je život s krídlami,“ pomenovaného podľa citátu známeho anglického básnika Williama Blakea.

Cieľom projektu bolo prepojiť generácie a osláviť Deň Zeme spôsobom, ktorý aspoň trochu pomôže okolitej prírode. Stredoškoláci a klienti centra sociálnych služieb vlastnými rukami vytvorili niekoľko vtáčích búdok, ktoré neskôr spoločne rozvešali pri brehoch Oravskej priehrady.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu