Žilinská samospráva odmieta ďalej tolerovať vizuálny smog v meste, reklamné pútače odstraňuje na vlastné náklady


Foto: Žilinská samospráva odmieta ďalej tolerovať vizuálny smog v meste, reklamné pútače odstraňuje na vlastné náklady

Vizuálny smog nepredstavujú len billboardy a tzv. citylighty. Žilinu opätovne zaplavili nelegálne rozmiestnené pútače v súvislosti s návštevou cirkusu. Aj v tomto prípade ide o nelegálnu reklamu, ktorej množstvo sa mesto snaží regulovať a znižovať.

Poväčšine ide o kartónové reklamné pútače, ktoré sú uchytené na stĺpoch verejného osvetlenia, dopravných značkách či kmeňoch stromov tak vysoko, že ich nie je možné demontovať bez použitia rebríka.

V pondelok 25. apríla sa zamestnancom samosprávy podarilo s použitím rebríka odstrániť zo stĺpov a značiek desiatky reklamných pútačov.


„Rozhodli sme sa túto prax ďalej netolerovať. V súlade s celkovo prísnejšími pravidlami pre vizuálny smog v Žiline sme začali s ich odstraňovaním.” vyjadril sa primátor mesta Peter Fiabáne k danej problematike.

Samospráva tak bude robiť zrejme dovtedy, pokiaľ nelegálne reklamné tabule nezmiznú z verejných priestranstiev úplne. Vzhľadom na to, že sa nepodarilo vypátrať, kto stojí ich vyvesením, muselo mesto reklamné tabule odstrániť na vlastné náklady.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu