Peter Černák končí na pozícii trénera MŠK Žilina


Foto: Peter Černák končí na pozícii trénera MŠK Žilina Foto: Facebook/MŠK Žilina

Pre trénera Petra Černáka bol súboj proti Seredi posledným na lavičke MŠK. Vedenie MŠK Žilina sa rozhodlo po vzájomnej dohode s ním spoluprácu ukončiť. 

„Nie je to jednoduché, pretože v Žiline som už šiestu sezónu. Prešiel som si viacerými postami v mládeži, pracoval som na tom, aby som sa dostal do “A”-tímu. Najprv ako asistent a následne ako hlavný tréner som si to splnil. Moje očakávania na trénerskej stoličke Šošonov boli určite väčšie. Je mi ľúto, že sme nedokázali byť úspešnejší,” zhodnotil odvolaný tréner Peter Černák svoje pôsobenie na trénerskej stoličke.

V poradí 74. tréner histórie viedol Šošonov po odvolaní Pavla Staňa od októbra minulého roka v 22 zápasoch s bilanciou 6 výhier, 7 remíz a 9 prehier. S tímom sa rozlúčil po domácej remíze 1:1. 

„Mali sme väčšie očakávania z pohľadu výsledkov, navyše v niektorých zápasoch sme nespĺňali ani očakávania ohľadom herného prejavu,” odôvodnil ukončenie spolupráce športový manažér Šošonov Karol Belaník. 


Petra Černáka do konca sezóny nahradí doterajší asistent Ivan Belák, nový tréner žltozelených bude známy na začiatku ďalšej sezóny.

„Všetko je otvorené. Nerád by som sa k tomu teraz bližšie vyjadroval. Máme však vytypované alternatívy. Vieme, ktorým smerom sa chceme uberať. Pracujeme na tom, aby sme od novej sezóny pracovali pod vedením nového trénera,“ dodal Belaník. 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu