Mestský úrad v Čadci sa dočká dlho očakávanej rekonštrukcie


Foto: Mestský úrad v Čadci sa dočká dlho očakávanej rekonštrukcie Foto: Facebook/Milan Gura

Mesto Čadca informuje, že sa začalo s rekonštrukciou budovy mestského úradu. K obnove dôjde najmä z dôvodu výraznej energetickej úspory, zároveň sa tým prispeje ku atraktívnosti samotného objektu.

Budova mestského úradu v Čadci bude obnovená prevažne zo zdrojov Európskej únie. Nenávratný finančný príspevok na zníženie energetickej náročnosti budovy mestského úradu sa podľa primátora Čadce Milana Guru podarilo mestu získať už v roku 2015.

„Po všetkých možných aj nemožných administratívnych úkonoch a byrokracie okolo eurofondov môžeme začať práce realizovať. Pôjde o náročnú rekonštrukciu nakoľko sa bude realizovať za plnej prevádzky budovy MsÚ a v rušnom centre mesta,“ dodal Gura.

V nasledujúcich mesiacoch sa teda bude pracovať na zlepšení tepelno-technických vlastností konštrukcií budovy, a to zateplením obvodového plášťa, rekonštrukciou strechy a výmenou presklených otvorových konštrukcií. 


Mestský dom v Čadci je historická budova, ktorá bola vybudovaná v rokoch 1931 -1932. Vypracovaním projektu a rozpočtu nového obecného domu bol vtedy poverený žilinský architekt Z. Wertheimer.

Pod jeho stavebným dozorom tak v centre mesta vyrástla nová, trojpodlažná budova obecného úradu, ktorá je pýchou centra mesta.

V užívaní je už 90 rokov, niet sa prečo čudovať, že potrebuje rozsiahlejšiu rekonštrukciu. Pôvodný plášť však mesto plánuje zachovať. Mesto Čadca preto zároveň žiada občanov a návštevníkov mesta o strpenie a porozumenie pri vybavovaní úradných záležitostí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu