Na oddelenie detskej ortopédie v žilinskej nemocnici pribudli nové nočné stolíky nakúpené za 2 % z dane


Foto: Na oddelenie detskej ortopédie v žilinskej nemocnici pribudli nové nočné stolíky nakúpené za 2 % z dane Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Oddelenie pediatrickej ortopédie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina využilo prostriedky získané venovaním 2 % z daní na nákup nových nočných stolíkov. Žilinská nemocnica sa o dobrú správu podelila v príspevku na sociálnej sieti.

Pekné drevené nočné stolíky nahradili pôvodné, ktoré boli vyrobené z chladného plechu a po dlhých rokoch používania boli v značne opotrebovanom stave. Spolu 20 nočných stolíkov pomohla detskej ortopédii získať nadácia Spoločne pre región, ktorá sa zameriava na pomoc deťom v oblasti Žiliny.

„Staré plecháčiky okamžite putovali do zberu, pretože boli vo veľmi zlom stave a výmenu už akútne potrebovali. Ich náhradníci nám viac ako vyhovujú. Podobné nové kúsky ste už u nás určite videli. Osvedčili sa nám na úrazovej chirurgii aj ortopédii. Sú obojstranne použiteľné, zároveň majú jedálenskú dosku, ktorá je pre detských ortopedických pacientov dôležitým pomocníkom,“ uviedla žilinská nemocnica.

Nové nočné stolíky navyše robia nemocničné izby vizuálne príjemnejšími. Oddelenie detskej ortopédie preto ďakuje všetkým, ktorí mu darovali svoje 2 % z dane. „Ďakujeme celej detskej ortopédii, všetkým jej zamestnancom, ich rodinám, priateľom a partnerom oddelenia, ktorí venovali svoje 2 % z dane a pomohli zrealizovať túto skvelú modernizáciu,“ dodala nemocnica v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu