Zlodeji, ktorí vykradli zámok v Kunerade, boli vypátraní a odcudzené predmety vrátené ich majiteľom


Foto: Zlodeji, ktorí vykradli zámok v Kunerade, boli vypátraní a odcudzené predmety vrátené ich majiteľom Foto: Facebook/Zamok Kunerad

Zlodejov, ktorí začiatkom marca vykradli práve rekonštruovaný zámok v obci Kunerad v Žilinskom okrese, sa podarilo úspešne vypátrať a odcudzené predmety vrátiť ich majiteľom. Informovala o tom oficiálna stránka zámku v príspevku na sociálnej sieti.

Dvoch lupičov, ktorí sa na zámok vkradli v sobotu 5. marca v ranných hodinách zachytili bezpečnostné kamery. Práve záznam z nich pomohol polícii pri vyšetrovaní a pátraní po osobách, ktoré z miesta odcudzili niekoľko predmetov, vrátane skladacieho rebríka, chemického WC, elektrických káblov či technického vysávača. Ďalšie detaily krádeže a vyjadrenie dobrovoľníkov, ktorí zámok v Kunerade rekonštruujú, sme zverejnili v predošlom článku.

Majitelia zámku ďakujú príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Rajci, ktorí zlodejov v krátkom čase vypátrali a časť odcudzených predmetov vrátili majiteľom. „Taktiež ďakujeme Obecnému úradu v Kunerade. Obec Kunerad - ich záznamy z kamier, spolu s tými našimi, pomohli pri identifikácii a dokazovaní,“ vyjadrili majitelia kuneradského zámku svoju vďaku v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu