Modelári zo Slovenska aj Česka ukážu svoje diela 30. apríla na súťaži Budatínsky papierák v Žiline


Foto: Modelári zo Slovenska aj Česka ukážu svoje diela 30. apríla na súťaži Budatínsky papierák v Žiline Foto: Považské múzeum v Žiline

Klub papierových modelárov Žilina pozýva všetkých nadšencov tohto zaujímavého koníčka na súťaž spojenú s výstavou modelov Budatínsky papierák. Tretí ročník tejto akcie sa uskutoční v sobotu 30. apríla v Drotárskom pavilóne Budatínskeho hradu.

Návštevníci sa môžu v tento deň tešiť na malé aj väčšie papierové modely rôznych dopravných prostriedkov, budov, hradov či figúrok. Svoje výtvory na Budatínskom papieráku v predošlých rokoch vystavovali nielen modelári zo všetkých kútov Slovenska, ale aj z Českej republiky.

„V minulých rokoch bol o toto podujatie veľký záujem, teší nás, že sa prihlásili aj modelári zo susednej Českej republiky a veríme, že počet účastníkov sa ešte zvýši. Pozývame všetkých, ktorým sa páčia papierové modely a chceli by sa na vlastné oči presvedčiť, aký krásny môže byť zmenšený svet,“ uviedol Peter Šimko, historik dopravy z Považského múzea. 


Registrácia súťažiacich začne o 8:00 hod. ráno, súťažné modely budú roztriedené do viacerých kategórií podľa veku ich autorov. Samotná súťaž spojená s výstavou bude trvať od 10:00 hod. do 14:00 hod., kedy víťazov v každej kategórii vyhlási odborná porota. Verejnosť si bude môcť počas celej výstavy zakúpiť zaujímavé papierové vystrihovačky modelov rôznej zložitosti.

„Veľmi nás baví tvoriť z papiera a pozorovať, ako naše predstavy ožívajú a robia radosť aj iným ľuďom. Takto si môžu pozrieť rozličné predmety, ktoré by v skutočnosti z takej perspektívy vidieť nemohli,“ vysvetlil Michal Vršanský z Klubu papierových modelárov Žilina.


Miesto: Budatínsky hrad
Dátum: 30.04.2022 - 08:00    14:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu