V sobotu pochod proti imigrantom, ruší sa aj program kultúrneho leta


Foto: V sobotu pochod proti imigrantom, ruší sa aj program kultúrneho leta

Už v sobotu prebehne v Žiline akcia s oficiálnym názvom “Protest proti príchodu imigrantov na Slovensko!”, ktorú organizuje Ľudová strana Naše Slovensko. Účasť na akcii prisľúbil aj jej líder a súčasný predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marián Kotleba. Akcia začína v sobotu 11. júla na Námestí Andreja Hlinku v Žiline o 15:00. Protest je riadne ohlásený a schválený, mesto Žilina s ohľadom na priebeh protestu v Bratislave zrušilo program kultúrneho leta na sobotu. Na udalosti protestu na Facebooku vyjadrilo svoju účasť už viac ako tisíc ľudí.

Mesto Žilina reaguje na protest proti imigrantom a ruší kultúrne podujatia na sobotu 11. júla 2015. Udalosti prvého protestu, ktorý sa konal v Bratislave, prinútili organizátorov Žilinského kultúrneho leta k zrušeniu koncertov na Mariánskom námestí a premietaniu filmov na Námestí Andreja Hlinku. Dbajú tak na bezpečnosť obyvateľov a návštevníkov mesta,” uvádza hovorca mesta Pavol Čorba.

Nebudú sa tak konať ani koncerty na Mariánskom námestí ani Letné kino na námestí Andreja Hlinku. Mesto sa však pokúsi nájsť náhradné termíny koncertov. “Mariánske námestie o 18.30 malo hostiť hudobné kapely Neverback, Zoči voči a Kýbel Mačiek. Pre bezpečnosť kapiel a ich fanúšikov sa koncert presúva na neurčito. Námestie Andrej Hlinku malo na programe o 17.30 hod. film Ja Zloduch a o 20.00 hod. film Macík. Premietanie filmov sa presúva na nedeľu 12. júla 2015 v nezmenených časoch. Mesto Žilina považuje tento krok za najprijateľnejšie riešenie, aby zamedzilo prípadným útokom na osoby a majetok. Náhradné termíny koncertov po dohode s agentúrou včas oznámime,” doplnil Pavol Čorba.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina